Primetieto

CAD-osaaja, F.E.C-koulutus, Lahti ja Hämeenlinna 2016

Koulutuksen numero: Lahti 668 080 ja Hämeenlinna 668 095

 

Primetieto on järjestänyt vastaavia koulutuksia vuosina 2012 – 2015. Koulutukseen osallistuneista yli 100 opiskelijasta noin 70 % työllistyi koulutuksen aikana tai sen päättyessä. Myös opiskelijoiden ja yritysten antama palaute oli myönteistä. Hyvien tulosten perusteella Hämeen ELY-keskus tilasi Primetiedolta vastaavan koulutuksen.

Koulutusta koskeva tiedotustilaisuus työnhakijoille pidetään keskiviikkona 7.9.2016 klo 10.00 TE-toimiston tiloissa Lahdessa (Kirkkokatu 12, 15140 Lahti) ja torstaina 8.9.2016 klo 10.30 Hämeen TE-toimistossa Hämeenlinnassa (Saaristenkatu 3, 13100 Hämeenlinna)


Hakuaika: Hae heti, yrityksiin sijoittaminen käynnistyy välittömästi, kun saamme hakemuksesi!
Yrityshaku: Yhteistyössä Primetiedon kanssa. Hakija voi myös olla suoraan yhteydessä kiinnostaviin yrityksiin!
Aloitus: Aloitus yrityksen tehtävässä, heti kun koulutusyhteistyöstä on sovittu.
Opetus: Opetusta on oman ohjelman mukaan 20-25 pv. Ensimmäinen opetusjakso on joulukuussa.
Kesto ja rakenne:  
Opiskelijan aloituksesta 120 pv, opetusta 20–25 pv, työjaksot yrityksessä 95–100 pv
 

Koulutuksessa on vielä vapaita paikkoja ja koulutukseen voi edelleen hakea. 

Täytä heti hakemus Primetiedolle vasemmalla olevasta linkistä nro 3. Alamme etsiä sinulle sopivaa yritystä heti, kun olemme saaneet hakemuksesi. Vasta kun hakijalle on löydetty yrityskumppani, hakija täyttää hakemuksen TE-toimistolle ja hänet voidaan valita koulutukseen.

 

KOULUTUS AUTTAA HAKIJAA TYÖLLISTYMÄÄN

F.E.C (Further Educated with Companies) -koulutuksen tavoitteena on auttaa hakijaa työllistymään: 

 1. CAD-osaaminen päivittyy 20–25 päivän opetuksessa
 2. Hakija pääsee yritykseen näyttämään osaamisensa koulutuksen viiden kuukauden työjaksoilla
 3. Primetieto hakee alueelta koulutusyhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä. Mutta voit myös itse ehdottaa yritykselle rekrytointia koulutusyhteistyön kautta; yritykselle se on helppo ja edullinen tapa valmentaa uusi työntekijä 

 Kuuden kuukauden ajalla hakija päivittää osaamistaan ja pääsee tekemään ammattitöitä. Uusi oppi ja hakijan panos koulutusajalla hyödyttää myös yritystä. Koulutusjakson jälkeen hakijalla on hyvä asema neuvotella työsuhteesta.

Primetiedolle ilmoittautuu jatkuvasti uusia yrityksiä, jotka hakevat henkilöä tehtäviinsä koulutusmallin kautta. Hae, niin pääsemme katsomaan, sopisiko joku yritystehtävistä sinulle!

CAD-osaaja on osa Uudenmaan ELY-keskuksen F.E.C (Further Educated with Companies) -ohjelmaa. Vuosien 2016-2017 aikana Primetieto toteuttaa myös Uudellamaalla vielä yhden CAD-osaaja -koulutuksen, joihon voi osallistua yhteensä kaksikymmentä opiskelijaa ja yritystä!

 

ASIAOTSIKOT: näpäytä otsikko -linkkiä ja pääset tekstiin asian kohdalle!

Hae heti, yritystehtäviä avautuu jatkuvasti! 

Hakijat

Hakemus koulutukseen 

CV:n päivitys

Valinnat koulutukseen yrityshaastatteluiden kautta 

Hakijan itsenäinen yrityshaku

Koulutuksen tavoite ja rakenne 

Koulutusluokat 

Työnantajakumppanit

Lisätiedot

 

Hae heti, uusia yritystehtäviä avautuu jatkuvasti! 

Primetieto tiedottaa koulutuksesta Hämeen alueen työnantajia. Primetieto ei etsi harjoittelupaikkoja vaan etsimme yrityksiä, joilla on uuden henkilöstön tarve ja jotka ovat kiinnostuneita rekrytoimaan koulutusyhteistyön kautta. Nyt yritykset ilmoittautuvat mukaan, ja kuvaavat Primetiedolle mihin tehtävään ja millaista henkilöä hakevat. Hae Primetiedon sivuilta koulutukseen ja toimita samalla CV:si, niin voimme selvittää sinulle sopivia yritystehtäviä!

Hakijat

Hakea voivat työttömät, työttömyysuhan alaiset, lomautetut ja irtisanotut sopivan teknisen koulutustaustan omaavat työnhakijat. Valintakriteeri on hakijan soveltuvuus koulutukseen ja cad-osaamista vaativiin tehtäviin. Mm. piirtämisen, suunnittelun, tuotekehityksen, muotoilun, visualisoinnin, grafiikan, animaation, työn- ja tuotannonjohdon tai teknisen myynnin osaaminen ja työkokemus ovat eduksi. Hakija voi olla myös vastavalmistunut tai muu vähän työkokemusta omaava työnhakija, joka haluaa parantaa cad-osaamistaan.

Hakemus koulutukseen

Haku koulutukseen tapahtuu vasemman palkin Hakijan ilmoittautuminen -linkistä. Jos olet uusi hakija, pitää sinun rekisteröityä hakijaksemme antamalla sähköpostiosoitteesi ja itse määrittelemäsi salasana. Jos olet jo aikaisemmin jättänyt hakemuksesi Primetiedon CV-pankiin, ilmoita meille esim. sähköpostilla, että ilmoittautumisesi koskee myös tätä koulutusta. Laita mukaan myös päivitetty CV:si.

Hakemuksen perustieto-kohdassa kysytään henkilö-, koulutus- ja työkokemustietojasi. Merkitse hakemuslomakkeen eri kohtiin ylimmäksi uusin/tärkein tieto, korkein tutkintosi, jne. Liitä hakemukseen päivittämäsi (ks. CV:tä koskeva ohje alla) CV/ansioluettelo -tiedosto, nimeä se SukunimiEtunimiCV (mieluiten pdf- tai doc-tiedosto). Työ- ja opintotodistuksia ei liitetä mukaan.

Voit jättää hakemuksen koulutukseen milloin tahansa. Koulutukseen valinta tapahtuu yrityshaastattelun kautta. Järjestämme haastatteluja yrityksiin sitä mukaa, kun saamme sopivia hakijoita yritysten Primetiedolle ilmoittamiin tehtäviin.

HAE HETI, hakijoiden sijoittaminen Primetiedolle kiinnostuksensa ilmoittaneisiin yrityksiin käynnistyy heti, kun saamme hakemuksesi ja CV:si. Voit milloin tahansa peruuttaa hakemuksesi. Jos esim. työllistyt, niin ilmoitat vain sähköpostilla, että et ole enää hakijana. Älä siis jää odottamaan vastauksia muihin hakuihisi, vaan täytä Primetiedon hakemus heti. Näin me voimme alkaa hakemaan sinulle sopivaa yrityskumppania!

Lähetämme hakusi vahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiisi viikon kuluessa ilmoittautumisestasi. 

CV:n päivitys 

Primetieto esittelee sinut ilmoittautuneille yrityksille toimittamasi CV:n avulla. Normaalissa työnhaussa CV on kohdennettu haettavaan tehtävään. Lisäksi on erillinen hakemus, jossa hakija esittelee itsensä ja tavoitteensa. Nyt toimittamasi CV:n tulisi sisältää myös persoonasi ja pyrkimystesi esittelyn. CV:tä ja persoonan esittelyä ei voi kohdentaa suoraan johonkin tehtävään, vaan sen on oltava yleisemmällä tasolla. Päivittä CV:si tähän hakuun sopivaksi.

Valinnat koulutukseen yrityshaastatteluiden kautta

Kun olet jättänyt hakemuksesi, ryhdymme etsimään sinulle sopivaa tehtävää Primetiedolle ilmoittautuneista yrityksistä. Ole myös itse aktiivinen, voit ehdottaa koulutusyhteistyötä sinua kiinnostaville yrityksille. Kun Primetiedolle ilmoittautuu yritys, jolla on sinulle sopiva tehtävä, ehdotamme sinua yritykselle. Myönteisessä tapauksessa kutsumme sinut haastatteluun yritykseen. Haastattelussa kuulet ja voit kysyä lisää yrityksestä ja sen tavoitteista. Jos yritys haluaa aloittaa koulutusyhteistyön kanssasi ja myös itse olet valmis aloittamaan tehtävässä, täytät hakemuksen TE-toimistolle ja Primetieto ehdottaa sinua ja yritystä valittavaksi koulutukseen. TE-toimisto vahvistaa valinnan.

Hakijan itsenäinen yrityshaku

Aktiivinen hakija voi myös itse sopia alustavasti työnantajan kanssa koulutusyhteistyöstä. Kun yritys on kiinnostunut, esittele yritys ja hanke Primetiedolle. Primetieto arvioi tehtävän ja yrityksen sekä on yhteydessä yritykseen. Primetieto esittelee TE-toimistolle hakijan valittavaksi koulutukseen ja yrityksen kumppaniksi työjaksoille. Katso lisäideoita yrityshakuun Yrityshaun vinkit –linkistä. Voit ehdottaa yritykselle koulutusyhteistyötä Ehdotus yritykselle viestin avulla. Kun keskustelet yrityksen kanssa, voit keskustelua varten ottaa mukaan myös yritysesitteemme, linkki Yritysesite.

Koulutuskumppanin haussa ei ole toimiala- tai kokorajoituksia. Koulutusaikaiseksi tehtäväksi sopivat kaikki tehtävät, joissa CADin ymmärtämisestä ja osaamisesta on hyötyä. Työnantajan talouden pitää olla normaalissa kunnossa. Työnantajan osallistumismaksu koko kuuden kuukauden valmennuksesta on 6 500 €+alv. Tämä on yritykselle edullinen tapa valmentaa uusi työntekijä.

Koulutuksen tavoite ja rakenne

CAD-osaaja on Hämeen ELY-keskuksen tilaama F.E.C-työvoimakoulutus. Ohjelman tavoitteena on valmentaa 12 uutta cad-osaajaa. Koulutuksen tavoitteena on valmentaa työnhakijoita suunnittelualan tehtäviin ja muihin cad-osaamista edellyttäviin tehtäviin opetuksen ja työssäoppimisen avulla. 

Opiskelijan voi aloittaa koulutuksessa vasta, kun hänellä on yrityskumppani. Aloitusajankohta sovitaan opiskelijan ja yrityksen kanssa. Koulutus kestää 120 päivää, josta 20–25 päivää on opetusta ja työssäoppimista yrityksessä noin 95–100 pv. Oman lähiopetuskokonaisuutensa – koulutuspäivät joihin opiskelija osallistuu – opiskelija valitsee 30 päivän koulutustarjoomastamme. Voit tutustua koulutukseen tarkemmin vasemmalta Hakijaesite -linkistä ja Koulutusohjelma -linkistä.

Koulutustarjonnan rakenne on seuraava:

CAD-PERUSKOULUTUS, 15 pv

Kaikille opiskelijoille yhteinen opetus 

 • Ohjaus ja suunnittelu 3 pv
 • CAD-perusteet, AutoCAD, peruskurssi 2 pv
 • 3D-suunnittelu ja 3D-tulostus, 2 pv
 • 3D-mekaniikkasuunnittelu, Autodesk Inventor, peruskurssi, 4 pv
 • BIM / YTV tietomallinnus, 1 pv
 • Arkkitehti- ja rakennesuunnittelu, Revit Architecture, peruskurssi 3 pv 

CAD-JATKOKOULUTUS, 15 pv

Jatkokoulutustarjooma päätetään, kun koulutusryhmä on valmis. Tarjottavat kurssit päätetään ryhmän tarpeiden perusteella ja opiskelija valitsee niistä haluamansa. Tarjooma voi olla esim. seuraavan kaltainen.

 • Rakennesuunnittelu, Revit Structure, 1 pv 
 • 3D-mekaniikkasuunnittelu, jatkokurssit (Inventor/SolidWorks) 3-6 pv
 • Arkkitehti- ja rakennesuunnittelu, jatkokurssit (Revit Architecture/Revit Structure/ArchiCAD) 3-6 pv 
 • Visualisointi, grafiikka ja animaatio, Autodesk 3ds Max, 3-6 pv
 • Sähkösuunnittelu, CadiE (Sähäkkä, Kessu, Pikasso), 3 pv 
 • Digitaalinen kuvankäsittelykoulutus, 2 pv 
 • Ms Excel-koulutus, 2 pv

Koulutusluokat

Hakijat ja yrityskumppanit ovat Hämeen ELY-keskuksen alueelta. Opetus tapahtuu Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Suuri osa opetuksesta on CAD-luokassa. Opiskelupaikat ja –aikataulut ilmoitetaan opiskelijoille Primetiedon verkkokoulun, PrimeMoodlen kautta. Käytettävät luokat ovat hyvin julkisin yhteyksin tavoitettavissa.

Työnantajakumppanit 

Koulutuksen kautta työnantajalla on mahdollisuus valmentaa itselleen uusi osaaja. Toimiala-, koko- tai muita vastaavia rajoituksia ei ole. Koulutuksenaikaiseksi tehtäväksi sopivat kaikki tehtävät, joissa tarvitaan cad-osaamista. Työnantajan talouden pitää olla normaalissa kunnossa.

Työnantaja valitsee itse hankkeeseen sopivan henkilön, joko Primetiedon ehdokkaista tai työnantajalle hanketta ehdottaneen työnhakijan. Valittu henkilö saa 20–25 päivän cad-koulutuksen. Koulutuksensa osana valittu henkilö työskentelee yrityksessä noin viiden kuukauden ajan.

Osaajaa etsivät työnantajat voivat ilmoittautua Primetiedolle. Työnantaja saa lisätietoa vasemmalta linkistä 6. Yritysesite tai yrityssivultamme. Työnantaja ilmoittautuu linkistä 8. Yrityksen ilmoittautuminen. Työnantaja kuvaa Primetiedon Ota yhteyttä -lomakkeelle yhteystietonsa ja avoimen tehtävän/hankkeen ja henkilövaateet. Ilmoittautuminen on vasta kiinnostuksen osoitus, koulutusyhteistyö alkaa vasta, jos yritys löytää sopivan henkilön tehtäväänsä.

Primetieto etsii ilmoittautuneiden työnantajien tehtäviin osaamiseltaan ja kokemukseltaan soveltuvimmat hakijat ja esittelee heidät työnantajalle. Työnantaja päättää haastatteluun kutsusta. Primetieto kutsuu työnantajan valitsemat hakijat haastatteluun. Kun työnantaja haastattelussa valitsee hakijan ja hakija hyväksyy työnantajan ja tehtävän, esittää Primetieto hakija-työnantaja-paria koulutukseen valittavaksi. Hämeen TE-toimisto vahvistaa valinnat.

Lisätietoja

Perustiedot koulutuksesta ovat tällä sivulla ja näytön vasemman palkin linkeissä. Lisätietoa koulutuksesta:

Primetiedon toimisto: puh. 040-4117048, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Työ- ja elinkeinohallinnon Työlinjan koulutusneuvojat, puh.0295020702, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

Avaa allaoleva Adobe Readerilla tai selaimella luettava tiedosto näpäyttämällä tiedostonimeä

 1. Hakijaesite
 2. Koulutusohjelma 
 3. Hakijan ilmoittautuminen 
 4. CV-malli 
 5. Yrityshaun vinkit
 6. Yritysesite
 7. Yrityksen ilmoittautuminen
 8. Ehdotus yritykselle

Tiedotustilaisuuksissa 7.9. ja 8.9. esitetyn materiaalin löydät täältä

   

  Jos sinulla ei ole koneessasi Adobe Readeria, lataa ohjelma tästä linkistä!


  Yhteistyössä: