Primetieto

CAD-osaaja, FEC-koulutus, Tampere 2017-2018

Koulutuksen numero: 674 824.

Primetieto on järjestänyt CAD-osaaja FEC-koulutuksia vuodesta 2011. Koulutukseen osallistuneista 152 opiskelijasta 73 % on työllistynyt koulutuksen aikana tai sen päättyessä. Myös opiskelijoiden antama palaute oli hyvää. Vahvojen tulosten perusteella Pirkanmaan ELY-keskus tilasi Primetiedolta uuden koulutuksen Tampereelle.

Hakuaika: Hae heti, yrityshakuyhteistyö käynnistyy, kun saamme hakemuksesi. Haku päättyy, kun ryhmä on koossa, viimeistään 11.12.
Yrityshaku: Yhteistyössä Primetiedon kanssa. Hakija voi myös olla suoraan yhteydessä kiinnostaviin yrityksiin!
Aloitus: Aloitus yrityksen tehtävässä heti, kun kumppani löytynyt ja koulutusyhteistyöstä on sovittu.
Opetus: Opetusta on oman ohjelman mukaan 20-25 pv. Ensimmäinen opetusjakso on joulukuussa.
Kesto ja rakenne:  
Opiskelijan aloituksesta 120 pv, opetusta 20–25 pv, työjaksot yrityksessä 95–100 pv. Loma 5 pv.

Huom! Toimi nopeasti! Yrityskumppanin haku yhteistyössä käynnistyy heti. Koulutukseen valitaan 15 hakija-yritys-paria. Haku päättyy, kun ryhmä on koossa, viimeistään 11.12.2017. 

Täytä koulutushakemus vasemmalla olevasta linkistä nro 3 ja liitä CV:si. Alamme etsiä sinulle sopivaa yritystä heti, kun olemme saaneet hakemuksesi. Vasta kun sinulle on löytynyt sopiva yritys, täytät hakemuksen TE-toimistolle, joka hyväksyy sinut ja yrityskumppanisi koulutukseen.


Koulutus auttaa hakijaa työllistymään

FEC (Further Educated with Companies) -koulutuksen tavoitteena on auttaa hakijaa työllistymään: 

 1. CAD-osaaminen päivittyy 20–25 päivän opetuksessa
 2. Hakija pääsee yritykseen näyttämään osaamisensa koulutuksen viiden kuukauden työjaksoilla
 3. Primetieto hakee alueelta koulutusyhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä. Voit myös itse ehdottaa yritykselle rekrytointia koulutusyhteistyön kautta; yritykselle se on helppo ja edullinen tapa valmentaa uusi työntekijä 

Kuuden kuukauden ajalla hakija päivittää osaamistaan ja pääsee tekemään ammattitöitä. Uusi oppi ja hakijan panos koulutusajalla hyödyttää myös yritystä. Koulutusjakson jälkeen hakijalla on hyvä asema neuvotella työsuhteesta.

Primetiedolle ilmoittautuu jatkuvasti uusia yrityksiä, jotka hakevat henkilöä tehtäviinsä koulutusmallin kautta. Hae, niin pääsemme katsomaan, sopisiko joku yritystehtävistä sinulle!

Tampereen CAD-osaaja on FEC -koulutukseen voi osallistua yhteensä viisitoista opiskelijaa ja yritystä!

Asiaotsikot: näpäytä otsikko -linkkiä ja pääset allaolevaan tekstiin asian kohdalle!

Hae heti, yritystehtäviä avautuu jatkuvasti! 

Hakijat

Hakemus koulutukseen 

CV:n päivitys

Valinnat koulutukseen yrityshaastatteluiden kautta 

Hakijan itsenäinen yrityshaku

Koulutuksen tavoite ja rakenne 

Koulutusluokat 

Työnantajakumppanit

Lisätiedot

Hae heti, uusia yritystehtäviä avautuu jatkuvasti! 

Primetieto tiedottaa koulutuksesta jatkuvasti Pirkanmaan työnantajille. Primetieto ei etsi harjoittelupaikkoja vaan etsimme yrityksiä, joilla on uuden henkilöstön tarve ja jotka ovat kiinnostuneita rekrytoimaan työvoimakoulutuksen kautta. Uusia yrityksiä ilmoittautuu mukaan koko ajan. Hae koulutukseen ja toimita CV:si Primetietoon, niin voimme selvittää sinulle sopivia yritystehtäviä!

Hakijat

Hakea voivat työttömät, työttömyysuhan alaiset, lomautetut ja irtisanotut sopivan teknisen koulutustaustan omaavat työnhakijat. Valintakriteeri on hakijan soveltuvuus koulutukseen ja cad-osaamista vaativiin tehtäviin. Mm. piirtämisen, suunnittelun, tuotekehityksen, muotoilun, visualisoinnin, grafiikan, animaation, työn- ja tuotannonjohdon tai teknisen myynnin osaaminen ja työkokemus ovat eduksi. Hakija voi olla myös vastavalmistunut tai muu vähän työkokemusta omaava työnhakija, joka haluaa parantaa cad-osaamistaan.

Hakemus koulutukseen ja hakutilanteen muutos 

Haku koulutukseen tapahtuu vasemman palkin Hakijan ilmoittautuminen -linkistä. Täytä linkistä avautuva lomake huolellisesti. Ilmoita tutkintotiedoissa korkein tutkintosi ensimmäisenä. Työsuhteet ilmoita viimeisimmästä alkaen. Liitä hakemukseen päivittämäsi CV/ansioluettelo -tiedosto (ks. CV:tä koskeva ohje alla), nimeä se SukunimiEtunimiCV (mieluiten tekstinkäsittelyohjelmalla tehty tiedosto). Työ- ja opintotodistuksia ei liitetä mukaan. Saat hakusi vahvistuksen ja toimintaohjeen sähköpostiisi heti jätettyäsi hakemuksen.

HAE HETI! Jätä hakemus koulutukseen mahdollisimman nopeasti. Koulutukseen valinta tapahtuu yrityshaastattelun kautta. Kun saamme hakemuksesi ja CV:si, pääsemme selvittämään, sopisiko jokin jo Primetiedolle tehtäväkuvan antaneista yrityksistä sinulle.

Jos halua tehdä muutoksia hakemukseesi, se tapahtuu vahvistusviestin Muokkaa tietojasi -kohdasta. Linkistä pääset muokkaamaan antamiasi tietoja. Myös jos työllistyt tai hakutilanteesi muusta syystä muuttuu, voit samaa reittiä peruuttaa hakemuksesi hakujärjestelmässä. Lomakkeen alkuosassa on Haen / En hae -koulutukseen kohta. Jos peruutat hakemuksesi, yksinkertaisesti vaihdat ruksin En hae -kohtaan. Jos tilanteesi muuttuu, ilmoitathan ystävällisesti meille!

Älä siis jää odottamaan vastauksia muihin hakuihisi, vaan täytä Primetiedon hakemus heti. Näin voimme alkaa hakea sinulle sopivaa yrityskumppania!

CV:n päivitys 

Primetieto esittelee sinut ilmoittautuneille yrityksille toimittamallasi CV:llä, joten CV:n sisällön merkitys korostuu. Normaalissa työnantajalle toimitetussa työnhaussa dokumentteja on tavallisesti kaksi: hakemus ja CV. Hakemuksessa viitataan haettuun tehtävään ja hakija esittelee persoonansa, tavoitteensa ja keskeiset valmiutensa. CV:n sisältö todentaa hakemuksessa annetut tiedot ja on kohdennettu haettuun tehtävään. Nyt toimittamasi CV:n tulisi sisältää myös hakemuksen keskeisen sisällön, persoonasi ja pyrkimystesi esittelyn. Kun mahdollisesti esittelemme sinut useammalle yritykselle, niin tässä CV:tä ja persoonan esittelyä ei kuitenkaan voi kohdentaa vain johonkin yritykseen, vaan sen on oltava yleisemmällä, toimiala/tehtävätyyppi -tasolla. Päivitä CV:si tähän yhteyteen sopivaksi. Vasemmassa palkissa on suppea ohje CV:n tekoon (CV-malli).

Valinnat koulutukseen yrityshaastatteluiden kautta

Kun olet jättänyt hakemuksesi, ryhdymme etsimään sinulle sopivaa tehtävää Primetiedolle ilmoittautuneista yrityksistä. Ole myös itse aktiivinen, voit ehdottaa koulutusyhteistyötä sinua kiinnostaville yrityksille. Kun Primetiedolle ilmoittautuu yritys, jolla on sinulle sopiva tehtävä, ehdotamme sinua yritykselle. Yrityksen kiinnostuessa osaamisestasi kutsumme sinut haastatteluun. Haastattelussa kuulet ja voit kysyä lisää yrityksestä ja sen tavoitteista. Jos yritys haluaa aloittaa koulutusyhteistyön kanssasi ja myös itse olet valmis aloittamaan tehtävässä, ehdotamme Pirkanmaan TE-toimistolle sinua valittavaksi koulutukseen tämä yritys kumppaninasi. TE-toimisto vahvistaa valinnan. Tässä vaiheessa allekirjoitetaan kolmikantainen koulutussopimus (hakija, yritys, Primetieto).

Hakijan itsenäinen yrityshaku

Aktiivinen hakija voi myös itse sopia alustavasti työnantajan kanssa koulutusyhteistyöstä. Katso lisäideoita mahdollisten yritysten hakuun Yrityshaun vinkit -linkistä. Kun keskustelet yrityksen kanssa, voit antaa yritykselle myös yritysesitteemme, linkki Yritysesite. Kun yritys kiinnostuu sinusta ja koulutusyhteistyöstä, esittele yritys ja tehtäväe Primetiedolle. Primetieto arvioi yrityksen ja tehtävän soveltuvuuden koulutusyhteistyöhön ja on yhteydessä yritykseen. Kun yhteistyön edellytykset täyttyvät, Primetieto esittelee TE-toimistolle hakijan valittavaksi koulutukseen ja yrityksen kumppaniksi työjaksoille.

Koulutuskumppanin haussa ei ole toimiala- tai kokorajoituksia. Koulutusaikaiseksi tehtäväksi sopivat kaikki tehtävät, joissa CADin ymmärtämisestä ja osaamisesta on hyötyä. Työnantajan talouden pitää olla normaalissa kunnossa. Työnantajan osallistumismaksu koko kuuden kuukauden valmennuksesta on 6 500 €+alv. Tämä on yritykselle edullinen tapa valmentaa uusi työntekijä.

Koulutuksen tavoite ja rakenne

CAD-osaaja on Pirkanmaan ELY-keskuksen tilaama FEC-työvoimakoulutus. Ohjelman valitaan 15 hakija-yritys-paria. Koulutuksen tavoitteena on valmentaa hakija suunnittelualan tehtäviin ja muihin cad-osaamista edellyttäviin tehtäviin opetuksen ja työssäoppimisen avulla. 

Opiskelija voi aloittaa koulutuksessa vasta, kun hänellä on yrityskumppani. Aloitusajankohta sovitaan opiskelijan ja yrityksen kanssa. Koulutus kestää 120 päivää, josta 20–25 päivää on opetusta ja työssäoppimista yrityksessä noin 95–100 pv. Oman lähiopetuskokonaisuutensa – koulutuspäivät joihin opiskelija osallistuu – opiskelija valitsee 30 päivän koulutustarjoomastamme. Voit tutustua koulutukseen tarkemmin vasemmalta Hakijaesite -linkistä ja Koulutusohjelma -linkistä.

Koulutustarjonnan rakenne on seuraava:

CAD-PERUSKOULUTUS, 15 pv

Kaikille opiskelijoille yhteinen opetus 

 • Tietomallipohjainen rakentaminen, BIM (1 päivä)
 • Tehostettu suunnittelu, Lean Engineering (1 päivä)
 • 3-5D-mallinnus, tuotesuunnittelu, 3D-tulostus (1 päivä)
 • Visualisointi, lisätty todellisuus (Augmented/Virtual Reality) (1 päivä)
 • Autodesk Revit Architecture (3 päivää)
 • Autodesk Inventor (3 päivää)
 • 3 DS Max (3 päivää)
 • Ohjauspäivät ( 2 päivää)

CAD-JATKOKOULUTUS, 15 pv

Tarkka jatkokoulutustarjooma voidaan päättää, kun koulutusryhmä on koossa. Tarjottavat kurssit päätetään ryhmän tarpeiden perusteella ja opiskelija valitsee niistä haluamansa. Tarjooma voi olla esim. seuraavan kaltainen.

 • ArchiCAD, peruskurssi (4 pv)
 • SolidWorks, peruskurssi (4 pv)
 • Autodesk AutoCAD, jatkokurssi (2 pv)
 • Autodesk Revit Architecture, toimistostandardit ja aloituspohjat (1 pv)
 • Autodesk Revit Architecture, määrälaskenta ja luettelot (1 pv)
 • Autodesk Revit Architecture, ympäristön mallintaminen ja asemapiirrokset (1 pv)
 • Autodesk Revit Architecture, korjausrakentamisen työkaluna (1 pv)
 • Autodesk Revit Architecture, sisustussuunnittelijan työkalu (1 pv)
 • Autodesk Revit Architecture, rakennesuunnittelijan työkalu (1 pv)
 • Autodesk 3ds Max, jatkokurssi (2 pv)
 • Autodesk Revit Structure, peruskurssi (1 pv)
 • Autodesk Inventor, lujuuslaskenta (1 pv)
 • 3D-tulostuksen työpaja (1 pv)
 • Tuotesuunnittelu, viimeistely ja 3D-tulostus (1 pv)
 • 3D-tulostuksen hyödyntäminen teollisen valmistuksen osana (1 pv)

Koulutusluokat

Hakijat ja yrityskumppanit ovat Pirkanmaalta. Opetus tapahtuu Tampereella. Suuri osa opetuksesta on CAD-luokassa. Opiskelupaikat ja –aikataulut ilmoitetaan valituille opiskelijoille sähköpostissa ja Primetiedon verkkokoulun kautta. Käytettävät luokat ovat hyvin julkisin yhteyksin tavoitettavissa.

Työnantajakumppanit 

Koulutuksen kautta työnantajalla on mahdollisuus valmentaa itselleen uusi osaaja. Toimiala-, koko- tai muita vastaavia rajoituksia ei ole. Koulutuksenaikaiseksi tehtäväksi sopivat kaikki tehtävät, joissa tarvitaan cad-osaamista. Työnantajan talouden pitää olla normaalissa kunnossa.

Työnantaja valitsee itse hankkeeseen sopivan henkilön, joko Primetiedon ehdokkaista tai työnantajalle hanketta ehdottaneen työnhakijan. Valittu henkilö saa 20–25 päivän cad-koulutuksen. Koulutuksensa osana valittu henkilö työskentelee yrityksessä noin viiden kuukauden ajan.

Osaajaa etsivät työnantajat voivat ilmoittautua Primetiedolle. Työnantaja saa lisätietoa vasemmalta linkistä 6. Yritysesite tai yrityssivultamme. Työnantaja ilmoittautuu linkistä 8. Yrityksen ilmoittautuminen. Työnantaja kuvaa Primetiedon Ota yhteyttä -lomakkeelle yhteystietonsa ja avoimen tehtävän/hankkeen ja henkilövaateet. Ilmoittautuminen on vasta kiinnostuksen osoitus, koulutusyhteistyö alkaa vasta, jos yritys löytää sopivan henkilön tehtäväänsä.

Primetieto etsii ilmoittautuneiden työnantajien tehtäviin osaamiseltaan ja kokemukseltaan soveltuvimmat hakijat ja esittelee heidät työnantajalle. Työnantaja päättää haastatteluun kutsusta. Primetieto kutsuu työnantajan valitsemat hakijat haastatteluun. Kun työnantaja haastattelussa valitsee hakijan ja hakija hyväksyy työnantajan ja tehtävän, esittää Primetieto hakija-työnantaja-paria koulutukseen valittavaksi. Pirkanmaan TE-toimisto vahvistaa valinnat.

Lisätietoja

Perustiedot koulutuksesta ovat tällä sivulla ja näytön vasemman palkin linkeissä. Lisätietoa koulutuksesta:

Primetiedon toimisto: puh. 040 411 7048, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Työ- ja elinkeinohallinnon Työlinjan koulutusneuvojat, puh.0295 020 702, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

Avaa allaoleva Adobe Readerilla tai selaimella luettava tiedosto näpäyttämällä tiedostonimeä

 1. Hakijaesite
 2. Koulutusohjelma
 3. Hakijan ilmoittautuminen 
 4. CV-malli 
 5. Yrityshaun vinkit
 6. Yritysesite
 7. Yrityksen ilmoittautuminen
 8. Ehdotus yritykselle
 9. English CAD-osaaja-Brochure

   

   

  Jos sinulla ei ole koneessasi Adobe Readeria, lataa ohjelma tästä linkistä!


  Yhteistyössä: